Ana içeriğe atla

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen "19. Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu Beytülmakdis'in Bugünü: Süreklilikler ve Kopuşlar” 12-13 Ekim 2019 tarihinde Kocatepe Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Barış Pınarı Harekatı'nda şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış programında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mescidi Aksa İmamı Şeyh Sabri, Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Abdulfettah el-Avaysi konuşma yaptılar.

"Arkeoloji ve Kazılar, Mescid-i Aksa'nın Durumu, Yüzyılın Anlaşmasının Gerçekliği ve Batı Merkezli Çözüm Arayışları, Müslüman Siyonistler ve Direnişin Yalnızlığı, Başkent ve Yahudi Ulus Devleti Tartışmaları" gibi başlıkların tartışıldığı sempozyuma, Müslüman dünyasından çok sayıda akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve öğrenci katıldı. Sempozyum Şeyh Sabri ve Prof. Dr. Abdulfettah el-Avaysi’nin katıldığı kapanış oturumuyla sona erdi.

Programda Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı bünyesinde sürdürülen "Beytülmakdis Çalışmaları" 7. dönem öğrencileri ve "Adım Adım Beytülmakdis" 1. kademe öğrencileri için mezuniyet töreni de yapıldı ve öğrencilere belgeleri takdim edildi.

" "