Ana içeriğe atla

Kudüs Çalışmaları Yüksek Lisans programının ilk iki tezinin başarıyla tamamlandığını ve savunmalarının yapıldığını duyurmaktan gurur duymaktayız.

1. Endonezyalı öğrenci Azka MADIHAH “Beytülmakdis’in İlk Müslüman Fatih’inin Aman (Barışçıl Bir Arada Yaşama ve Karşılıklı Saygı) Teorisi ve Modeli Uygulamaları (CE 634-644)” başlıklı Yüksek Lisans tezini 29/6/2020 tarihinde başarıyla tamamlamış ve savunmasını yapmıştır.

2. Türk öğrenci Şeyma DOĞAN “Türkiye’nin Kudüs’e Yönelik Dış Politikası: 2002-2019” başlıklı Yüksek Lisans tezini 22/7/2020 tarihinde başarıyla tamamlamış ve savunmasını yapmıştır.

İlk kez 2018 yılında Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde (ASBÜ) sunulan bu entelektüel, benzersiz, yenilikçi ve zamanında ilham veren Yüksek Lisans programı, sadece Türk Üniversitelerinde öğretilen ilk Yüksek Lisans değil, aynı zamanda Batı Asya (Orta Doğu) ve tüm İslam Dünyasında da türünün ilkidir. Bu araştırma alanının kökeni, yaklaşık yirmi yıl önce İngiliz Üniversiteleri içindeki akademik kuruluşuna ve şu anda alanın kurucusu Prof. Dr. Abd al-Fattah El-Awaisi ile Malezya Üniversitelerinde bulunmasına dayanmaktadır.